Traditionele trouwringen

Ondanks het feit dat moderne trouwringen als handgemaakte ringen, of titanium en bi-color trouwringen veelvuldig gedragen worden (evenals terrein winnen), blijft er toch écht één type trouwring op de eerste plaats staan van meest verkochte trouwringen… 

En de winnaar is…

De geelgouden klassieke trouwring blijft toch écht op de eerste plaats staan. Een "geelgouden" trouwring hoort net zo bij trouwen als de "witte bruidsjurk". Hiermee behoort deze ring tot een absolute klassieker, waar niemand omheen kan; het ultieme symbool waaraan je kunt zien of iemand getrouwd is of niet….

Hoe hoort het eigenlijk? 

Nieuwsgierig of een man getrouwd is? Kijk naar zijn linkerhand, zit er een geelgouden ring om zijn ringvinger? Dan is de kans zeer groot dat deze heer in kwestie getrouwd is. Traditioneel wordt de trouwring namelijk om de linker ringvinger gedragen. Afwijken van deze traditie mag, maar hou je het liever bij traditioneel dan draag je 'm links. Waarom? Van oudsher wordt hiermee uiting gegeven aan het feit dat de linkerhand dichter bij het hart ligt dan de rechterhand. Daarom.