Tissot horloge

Er zijn zo van die gebruiksvoorwerpen waar u niet meer zonder kunt. Een tijdmeter oftewel een horloge is er zo een. Toch is het horloge pas sinds de jaren 50 een algemeen gebruikt item. Voor die tijd was het bezit van een horloge voorbehouden aan de absolute elite.

Voorlopers van ons huidige horloge

Kent u de term zakhorloge en zegt het woord horlogeketting u nog iets? Die ronde horloges, eigenlijk meer klokken, die vastzaten aan een ketting en demonstratief werden bekeken voor de juiste tijd? Na het bestuderen van de wijzers verdwenen de kostbare kleinoden weer in broek of vestzak. Het Zwitserse horlogemerk Tissot is in 1853 begonnen met de vervaardiging van dergelijke horloges. Als eerste Zwitserse horlogemerk met een wereldwijde afzet waren vader en zoon Tissot hun tijd ver vooruit. Indertijd waren Tissot horloges een kenmerk voor succesvolle mensen en dat is eigenlijk nooit veranderd.

Innovators by Tradition

Bent u een liefhebber van horloges en houdt u van kwaliteit? Vindt u bovendien dat een horloge een afspiegeling van van uw persoonlijkheid en goede smaak? U bent dan zeker niet de enige en dit is ook de reden waarom Tissot horloges wereldwijd bekend staan om hun innovaties, functionaliteit en moderne technieken. Na het uitbrengen van het eerste polshorloge omstreeks 1920 gevolgd door de fusie met Omega in 1930, is Tissot niet meer weg te denken in de sport en zakenwereld. Wist u trouwens dat Tissot de eerste horlogeproducent was die plastic gebruikte voor hun producten en ook als eerste touchscreen introduceerde voor hun sporthorloges en stopwatches? De slogan ‘Innovators by Traditon’ is dan ook zeer accuraat en nog altijd actueel.

Tissot horloges wereldwijd verkocht

Als officiële tijdmeter voor verschillende sportieve evenementen verkreeg de horlogemakers familie internationale bekendheid en erkenning. Met dealers en verkooppunten in meer dan 150 landen is het Zwitserse merk trouwens ook in Nederland goed vertegenwoordigd. Bij Zuyver Juweliers, met vestigingen in zowel Harderwijk als Dronten, vindt u een officiële Nederlandse dealer van Tissot horloges. Hier kunt u dan ook altijd terecht voor aankoop, advies en service van dit gerenommeerde merk.

Dit artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.