Sieraden trends 2022

Wat is er nu helemaal in wat betreft sieraden trends in 2022? Wat zie je in de modebladen, is er te koop in de winkels volgens de laatste trends?

Statement

Wat je steeds meer ziet zijn opvallende, wat grotere doch betaalbare sieraden. Niet zo maar een accessoire, maar meer een statement, zullen we maar zeggen. Kies voor kleurrijke sieraden die leuk combineren of juist afsteken bij je kleding. Grovere sieraden hoeven niet duurder te zijn. Er zijn altijd nog goedkopere series te krijgen die best mooi zullen blijven, vooral als je ze niet op je huid draagt. Let ook op dat je geen luchtjes sprayt over je sieraden.

Multi

Kan je nog niet helemaal wennen aan groot, opvallend en kleurrijk, ga dan een keer voor een multi-look. Combineer een paar langere kettingen, of laat ze in laagjes vallen. De langste kettingen mogen tot over je navel komen. Er zijn mooie hangers te krijgen voor aan je kettingen. Ook multi-colour metaal is een trend voor sieraden in 2022. Zilver, goud, brons en titanium zijn allemaal goed te combineren. Makkelijker kan het niet.

Choker

Wil je helemaal hip zijn? Draag deze zomer dan een choker. Dat is een strakkere band om je hals. Deze zijn te krijgen in stof, suède en leer. Er zijn zelfs meiden die van een veter al een sieraad kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook mooie chokers in de winkels te vinden, die verschillen nogal in ontwerp. Kijk waar jouw oog op valt. Als jij het mooi vindt, zal iedereen versteld staan en anderen op een idee brengen. Vooral als je kort haar hebt of je haar vaker opsteekt, kan een choker heel bijzonder zijn.

Parels

De traditionele parel is weer terug van weggeweest. Denk niet meer aan parelsnoeren, maar kies sieraden, waarin parels op speelse en moderne manier zijn verwerkt.

Edelstenen

Ook edelstenen verdienen weer een plek in je sieradendoos. Edelstenen en halfedelstenen worden tegenwoordig in mooie metalen gezet of verwerkt in leren armbanden. Edelstenen zijn altijd mooi, hebben een mooie glans en er zit vaak een heel verhaal achter wat voor invloed de stenen op je kunnen hebben.

Upcycling

De trend van upcycling is al een tijdje aan de gang, maar is in 2022 ook in sieraden terug te zien. Er kunnen mooie sieraden van leer worden gemaakt. Die zijn weer helemaal hip. Vooral leren armbanden, gecombineerd met kralen, veertjes, ringen en knopen. Maar ook materialen als rubber (denk aan fietsbanden) en kunststof (recyclede plastic tasjes) worden gebruikt om sieraden van te maken. Meestal valt dit wel in de categorie ‘opvallende sieraden’. Wel heel leuk hoor, een sieraad met een goed verhaal erachter.