De naamketting is booming

Hipper dan hip: de naamketting. Alsof het nooit (opnieuw) zou gebeuren… Maar nu heeft de rage zich toch echt op en top ontwikkeld. De vraag is alleen wáár koop je een mooie gouden naamketting? Wordt het de drogisterij, waar je doublé goud koopt (eigenlijk onvervaste prullaria)? Of ga je voor de tijdloze klasse van 14 karaat goud? Indien je voor je vriendin een gouden naamketting koopt, doe dit dan nooit en te nimmer bij een drogisterij. Een grotere afknapper voor een vrouw is bijna ondenkbaar (tenzij je natuurlijk al jaren samen bent en samen een huishoudpot bestiert, dan mag het onder haar toestemming wel. Dat dan weer wel!). 

Liefde bezegel je met goud

Al eerder spraken wij over het schenken van een sieraad als je van elkaar houdt. Is het cadeau dit keer voor je vriendin bestemd en niet voor jullie gezamenlijk? Dan is er geen mooier cadeau denkbaar dan een prachtige gouden naamketting te kopen voor je partner. Natuurlijk voorzien van een 14 karaat goud certificaat. Je vriendin ontvangt hiermee een zeer persoonlijk sieraad, wat zij met trots kan dragen en aan waarvan zij aan iedereen kan vertellen -die terloops zo eens opmerken wat een mooie hanger zij draagt- van wie zij dit heeft gekregen. En dat het een echte gouden hanger is. 

Mag zilver ook?

Natuurlijk kun je ook een zilveren naamketting kopen voor haar. Doe dit alleen als zij niet van goud houdt, of in het geval dat zij een echte liefhebster is van zilver. Draagt je vriendin wel met regelmaat goud, dan ligt die keuze eerder voor de hand.