Nog steeds niet overal mobiel ontvangst in Nederland

Inmiddels is de smartphone niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dan zou je natuurlijk verwachten dat je overal in Nederland fatsoenlijk met je mobiel kunt bellen en gebeld worden. Wat blijkt? Tientallen dorpen in ons land hebben nog steeds nauwelijks mobiel bereik.

 

Een nieuwe smartphone nodig? Dan ga je natuurlijk voor een refurbished smartphone van SWOOP. Je bent dan altijd verzekerd van de kwaliteit en levensduur van nieuw, alleen betaal je hiervoor een aantrekkelijke prijs.

 

Geen of nauwelijks bereik in tientallen dorpen door heel het land

De afgelopen jaren zijn telefoonproviders druk bezig geweest om het mobiel bereik in ons land flink te verbeteren. Er zou dus overal fatsoenlijk gebeld moeten kunnen worden met je mobieltje. Onderzoek van de NOS en de regionale omroepen toonde aan dat is helemaal nog niet het geval is.

 

In het onderzoek, waaraan 23.000 mensen meededen, werd gekeken naar de kwaliteit van mobiel ontvangst. Wat blijkt, is dat niet overal het mobiel bereik even goed is.

 

In 19 dorpjes en een wijk in Lelystad scoorde het mobiel ontvangst gemiddeld zelfs minder dan een drie. Mensen die in deze gebieden wonen, kunnen vaak thuis geen gebruikmaken van hun mobiel. Mobiel bellen, gebeld worden en zelf sms’en is er thuis voor hen niet bij.

 

In sommige gevallen is het zelfs zo slecht gesteld met mobiel ontvangst dat 112 niet gebeld kan worden. Veel bewoners van deze gebieden gaven aan dat, om toch maar te kunnen bellen met hun mobiel, ze speciaal naar een plek gaan waarvan ze weten dat deze mobiel bereik heeft.

 

Onderling grote verschillen

Je verwacht dat de gebieden waar het ontvangst slecht(er) is grensgebieden zijn, aan de rand van ons land. Dat blijkt niet het geval. Ook in gebieden in het midden van ons land wordt er door veel mensen geklaagd over het bereik van hun mobieltje.

 

Daarnaast zijn er regionaal veel verschillen. In Noord-Brabant krijgt mobiel ontvangst een 5,7, terwijl in Zuid-Holland het cijfer 6,9 gegeven wordt.