Mode Trends

Wie de mode wil bijhouden moet snel zijn want het komt en het gaat. Het ene moment ben je trendy, het andere moment ben je afgezaagd. Niemand kan voorspellen wat er over een jaar in de mode is en dat is waarschijnlijk wel het mooiste aan mode. Natuurlijk kunnen mode ontwerpers de mode wel een beetje aansturen maar niemand weet zeker welke modelijn gaat aanslaan bij de mensen en welke niet.

Een goed voorbeeld dat de mode nooit te voorspellen is, is een filmpje uit 1939 waarin designers proberen te voorspellen wat de mode van 2000 zou zijn. Bij de vrouwelijke modelijn zitten ze nog redelijk in de buurt maar bij de mannen hebben ze zicht helemaal verkeken maar dit is niet de schuld van de designers want ze kunnen er niks aan doen. Niemand kan natuurlijk inschatten hoe groot de stappen zullen zijn die de technologie nog gaat maken. Zo werd er in 1939 gedacht dat de mannen een pak zouden dragen die iedereen tegenwoordig kent als de zogenoemde one suits. Daarnaast zouden de mannen een riem dragen met allerlei zakjes waarin ze digitale gadgets in kwijt konden.

Mode voorspellen

Zoals gezegd kan niemand de mode voorspellen, maar dat wil niet zeggen dat mensen het niet proberen. Verschillende sociologen en marketeers denk dat de mode over het algemeen wordt bepaald door de idolen van mensen. Als een beroemd iemand op tv dus iets anders zou dragen dan de rest, dan is de kans groter dat het een trend wordt dan wanneer een 'normale burger' iets anders zou dragen dan de rest. Nieuwe modetrends zijn interessant voor meerdere mensen, denk aan fashion volgers, mode labels, sociologen en marketeers. Voor fashion volgers en sociologen is het vooral interessant om waarom die bepaalde lijn nou in de mode is en voor de mode labels en marketeers is het interessant om hierop in te spelen zodat er veel geld aan verdient kan worden.

De verwachting is dat er in 2016 het jaar zal gaan worden van de damestas. Er zullen veel nieuwe merken damestassen bijkomen en er zullen ook nieuwe modellen op de markt komen! 

Overige