Hobby of werk

Nederland kent steeds minder werklozen. Dit is een positieve ontwikkeling. Tijdens de economische crisis was het werkloosheidspercentage flink gestegen en Nederland heeft daar nog lang de gevolgen van gezien. Sinds een tijdje daalt het werkloosheidspercentage gelukkig ieder jaar weer. Nog steeds heeft niet iedereen een baan. Sommigen kunnen niet werken, anderen willen het niet. Er zijn in Nederland nog zo’n 300.000 mensen werkloos.

 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste werknemers hun werk leuk vinden. Dit moet ook haast wel, weinig mensen zouden het volhouden om voor de rest van hun leven werk te doen wat ze helemaal niet leuk vinden! Daarnaast bleek ook dat veel mensen niet weten wat ze zouden moeten doen als ze geen werk zouden hebben. Het wordt dan ook als ontzettend vervelend ervaren wanneer je hard op zoek bent naar een baan maar nergens terechtkunt. Op zo’n moment voelen mensen zich vaak alsof ze niet nuttig zijn. Hoe geweldig het ook is om van je hobby je werk te kunnen maken, er blijven altijd verschillen zitten tussen deze twee. Waar arbeid een bepaald maatschappelijk nut heeft, heeft een hobby dit vaak niet. Voor het individu is dit erg nuttig. Toch is het ook fantastisch wanneer je je werk zo leuk vindt, dat het eigenlijk als hobby voelt.

 

Een van de grootste motivatiefactoren om te werken is geld. Dat is toch uiteindelijk waar we het allemaal voor doen. Wanneer je wilt controleren of je wel genoeg verdient, kun je gebruik maken van een salarisberekening tool. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je aan de andere kant staat. In dat geval ben je er verantwoordelijk voor dat jouw werknemers het juiste salaris op hun rekening krijgen. Wanneer je dit voor jezelf makkelijker wilt maken kun je gebruik maken van de selfservice tool. Op deze manier maak je jezelf manager self service.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.